Roberta
asked 8 years ago

Hello Dominic, I created a simple article in DW Focus (http://www.ilmondodipavia.it/?p=4394) and I tried to share the post with Facebook using the built-in sharing button. The procedure works fine, but I got this result:
https://www.dropbox.com/s/ihcgvyo4ink43cb/Screenshot%202014-02-05%2021.58.15.png
As you can see, the system gets one of the ads as an image and the title of the post is “Page not found” (in italian in the pic above).
Any idea on how to correct this issue?
Thanks a lot
R.

5 Answers
DominicStaff
answered 8 years ago

Hi Roberta !
Currently, The Yop Poll Plugin does not yet support to share in the faceboock.

Roberta
replied 8 years ago

Hello Dominic, the problem is not due to the plugin. In fact, the same things happens when I try to share a normal article. I think this issue belongs to the theme.
Roberta

Roberta
replied 8 years ago

Hello Dominic, any news regarding this issue?
Thank you

DominicStaff
answered 8 years ago

Hi Roberta !
I have checked your site, When i Disattivare the Yop Poll Plugin and share the post on the facebook and it is working very well. Current version of the plugin does not support this.
See the screenshot:

Roberta
replied 8 years ago

Dear Dominic, I deactivated the plugin as you suggested and here’s the result:
https://www.dropbox.com/s/4qakkrc5ta5nnia/Facebook.png
I’m still having the problem with the Facebook sharing feature.
Your example is wrong! The article title is correct, but the picture belongs to another article! Can you help us?
Thank you
rob

DominicStaff
answered 8 years ago

Hi Roberta !
Please check your site now. We have helped you resolve this issue.

Roberta
replied 8 years ago

Hello Dominic,
thanks as always for speed in responding. But the problem is not solved. I tried now: as an image is inserted into the advertising that appears in the header and the articles always get the error "page not found …"
The test has now been carried out, for example, on this article

Roberta
replied 8 years ago

Hello Dominic,
I may have discovered something that may help you figure out how to fix the error.
The error occurs randomly, not always.
Now I tried it with several articles and a few times on the Facebook link appears correctly and with the right image, in other cases it returns the error page not found as described above.
The readers of the magazine I was “scolded” several times ūüôĀ (
Help me please please please.
:flower: for you

Roberta
answered 8 years ago

Hi Dominic,
Nothing new? In the “Questions” I saw that other users have the same problem or a similar problem.¬†
Thank you.

Jackie Lord
answered 8 years ago

Hi Roberta, 
Sometimes, Facebook save cache of links, so after change in your website, please make sure that you use Open Graph Debug tool to resolve cache issue:
https://developers.facebook.com/tools/debug/

Roberta
replied 8 years ago

Hello Jackie, unfortunately I don’t have idea of what you’re talking about… but I noted that on iPhone sometimes (and i say sometimes) I can share the articles correctly. Why?

Jackie Lord
replied 8 years ago

Because facebook has been cached your URL’s content (Open Graph data).

Roberta
answered 8 years ago

Dear Sirs, my client is complaining so much about this problem and I understand that. It seems that some of your themes share the same problem about Facebook sharing. Can you help me to solve this problem? It’s really important. Right now all the suggestions I had are not working to solfe the issue.
Thanks
rob

Jackie Lord
answered 8 years ago

Hi Roberta,
The problem is not bug of the theme. It is caused by Facebook that caches your URL automatically. Please follow the link I have shared to debug it. This is not a rare case and you can search for it in the internet.

Roberta
replied 8 years ago

Thank you and sorry if I reply late.

Roberta
replied 8 years ago

I followed the link … but I could not figure out how to solve the problem … And the customer is always angry …: (

DominicStaff
answered 8 years ago

Hi Roberta !
To resolve this issue please remove the open graph tags in the site. Please open the function.php file, remove code  from line 474 to  line 496.
See the screenshot:
Hope this helps !

Roberta
replied 8 years ago

Hi Dominic!
I have forwarded your response to my friend “globetrotter”. I hope to see her as soon as possible and try to change the code. As soon as I know something you upgrade. Thanks!

Dominic Staff
replied 8 years ago

Thanks you ūüôā !

Roberta
replied 8 years ago

Hi Dominic, I love you!
My “globetrotter” friend, Furio, finally came back home. We tried to delete the code from functions.php file and now it seems the Facebook sharing button is working. At the moment we tested the sharing with about 10 articles, but we will go on testing. Thank you!

Roberta
replied 8 years ago

Hi Dominic,
"I love you always" but today error again for one article… :-(((
Same error "Page not found…":
"Pagina non trovata. | Il mondo di Pavia
https://www.dropbox.com/s/emddyowpjmmbqej/again_error_facebook.jpg

Roberta
replied 8 years ago

Hi Dominic,
searchin on internet I found this: http://stackoverflow.com/questions/8626812/how-to-recognize-facebook-user-agent

My understanding is that the error is raised when there’s a call to fb bot (useragent), is that right? Can’t figure out what to do to solve the problem…
Can you help me please?
Furio

Jackie Lord
replied 8 years ago

Please try to disable: Count per day plugin

Roberta
replied 8 years ago

Hello Jackie Lord.
I try, but the error persists.
Also send you a new screen "syntax" error trying to share via the page of an event:
http://cmspioneer.com/designwall/question/focus-and-plugin-all-in-one-event-calendar-or-another-plugin-for-events/).
Thank you for your patience.

BigHug
replied 8 years ago

Hi Roberta, we checked your site at this link http://www.ilmondodipavia.it/?p=7841, and the facebook sharing feature works well. Did we miss anything?

Roberta
replied 8 years ago

Hello BigHug
The error is random.
My friend Furio wrote to the support of Facebook, but has not yet received a reply about it. The only evidence that I’m doing (not knowing programming) is to not generate more previews of the articles (tip found on the web). Lately I’m not creating, and it seems to work, but one of the next articles I will create the insert preview before publication. If the error occurs I will take the item and I will create one without generating the preview. Let’s see what happens …
Thank you all for your patience …

Roberta
answered 8 years ago

Greetings to Dominic, Jackie Lord and BigHug.
I did a test with three articles.
Before publishing them on the site I’ve shown with the preview, the problem manifests itself.
Other articles published directly, do not have the problem (I have not checked at all, but I seem to have a good clue).
If you too have a response to that, let me know please.
Thank you again,
rob

BigHug
answered 8 years ago

Hi Roberta,
When your post in preview mode and not published yet, your post is a draft and cannot be viewed¬†by guests,¬†only you as¬†post author and site¬†admin can view it. Facebook crawler is a guest of your site so he cannot read a draft post’s content that’s why the share content is empty for draft posts.
Regards

Roberta
replied 8 years ago

Greetings to all.
After over a month of testing the problem of sharing on Facebook manifests if first, the need to write, you had to make a preview of the article.
Thanks as always for the support.
rob

Powered by DW Question & Answer Pro